2018-03-11            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2018
STOCKHOLM
Pastore Bob, tränad och körd av Johan Untersteiner, segrade idag i Finlandia-Ajo och tog samtidigt en plats i Elitloppet. – Pastore Bob har utvecklats oerhört i sin nya regi och kommer ha nytta av sin startsnabbhet i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Pastore Bob

Pastore Bob

Det finska storloppet Finlandia-Ajo blev Pastore Bobs lopp från start till mål. Blixtsnabb till start dirigerade han hela fältet och när en starkt spurtande Heavy Sound galopperade på upploppet var det aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna loppet. Därmed är Pastore Bob direktkvalificerad till Elitloppet.

Segern i Finlandia-Ajo, värd 110 000 Euro, är med marginal den största i femårige Pastore Bobs karriär. Den största segercheck han tjänat tidigare var 250 000 kronor i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestadtravet tidigare i vår.

Pastore Bob såldes i höstas till KM Hästfarm i Holm AB & Rolkur Invest AB och bytte i samband med det tränare. Hos Johan Untersteiner har hästen hittat en ny växel och inledde med tre raka segrar för sin nye tränare. Nu stod han som segrare i Finlands största travlopp och fick samtidigt en inbjudan till Elitloppet sista söndagen i maj.

- Han är en ”runner-up” och det är omöjligt att veta hur bra den här hästen kan bli, säger Anders Malmrot.

Finlandia-Ajo är ett av tre lopp som kvalificerar till Elitloppet. De övriga två är Algot Scotts minne på Åbytravet den 12 maj samt Prins Daniels lopp på Gävletravet den 19 maj.

Fakta Pastore Bob
Ålder: 5 år
Kön: Valack
Starter/Resultat: 34 (5-5-4)
Intjänat: 2 352 442 SEK
Rekord: 1.10,7 autostart (1640m)
Ägare: KM Hästfarm i Holm AB & Rolkur Invest AB
Tränare: Johan Untersteiner
Skötare: Andreas Johansson
Nationalitet: Svensk
 

 


 Tillbaka