2018-05-12            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2018
STOCKHOLM
Nadal Broline, tränad av Reijo Liljedahl och körd av Ulf Ohlsson, årsdebuterade på bästa sätt när han segrade i Algot Scotts minne på Åbytravet och samtidigt kvalade in till Elitloppet. ​
- Nadal Broline har alltid skvallrat om att vara en topphäst, men har stoppats upp av olika anledningar. Nu verkar alla bitar ha fallit på plats, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Nadal Broline

Nadal Broline

INadal Broline spelade ut sin speed över upploppet i Algot Scotts minne och säkrade därmed en plats i Elitloppet. Åtta år gammal har Nadal Broline bara startat 40 gånger men vunnit i vartannat lopp. Han har de senaste åren varit en följetong i Gulddivisionen och bland annat segrat i ett uttagningslopp till Olympiatravet.

- Det här var hans årsdebut och han kommer att gå fram ytterligare efter det här loppet. Jag beundrar verkligen hans inställning till att vinna och nu är det dags för honom att ta för sig i de riktigt stora loppen, säger Anders Malmrot.

Algots Scotts minne är ett av tre lopp som kvalificerar till Elitloppet. De övriga två är Finlandia-Ajo på Vermo i Helsingfors den 5 maj samt Prins Daniels lopp på Gävletravet den 19 maj.

Fakta Nadal Broline
Ålder: 8 år
​Kön: Valack
​Starter/Resultat: 40 (20-9-4)
​Intjänat: 3 896 415 SEK
​Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
​Ägare: Onkel Invest Oy
Tränare: Reijo Liljendahl
​Skötare: Pernilla Sundling
​Nationalitet: FinskTillbaka