2018-03-11            Tillbaka
Presentationer av elitloppshästarna 2018
STOCKHOLM
Styrkefenomenet Lionel, ägd och körd av norrmannen Göran Antonsson och tränad av Solvallas Daniel Redén, är inbjuden till Elitloppet.
​-Lionel har ständigt matchats i de tuffaste loppen och det känns jättebra att få bjuda in honom till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Lionel

Lionel

Norske Lionel, i Sverige registrerad som Lionel N.O., inledde sin karriär hos Göran Antonsen i Norge där han segrade två gånger som treåring. Första större segern kom som fyraåring i HKH Kronprins Haakons Pokalløp men det var året efter som Lionel fick sitt stora genombrott då han segrade vid nio tillfällen efter att ha flyttat ned till Frankrike.

Karriärens största seger hittills kom 2016, i Grand Prix de Paris på Vincennes i Paris, då Lionel fick ett tungt lopp utvändigt ledaren men ändå lyckades besegra loppets favorit Bold Eagle. I starten efter segrade han sedan i Prix de l’Atlantique. Efter ett tränarbyte till Daniel Redén blev han år 2017 trea i Grand Prix d’Amerique, vinnare av Olympiatravet och tvåa i Oslo Grand Prix.

- Styrkan har varit Lionels signum men med åren har även farten kommit. Han är totalt oöm för positioner och jag gläds verkligen över att få hälsa en norsk häst och kusk till Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Lionel N.O.
​Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 62 (21-10–6)
Intjänat: 12 952 093 SEK
Rekord: 1.10,6 autostart (2140m)
Ägare: Göran Antonsen
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Pär Pergenius
Nationalitet: Norsk

 


 Tillbaka