Sweden 2012   Lördag 31 Januari
     Halmstad

Find more about Weather in Halmstad, SN
Halmstad

Video   WorldclassTrotting.com
 Tidigare vinnare av Gulddivisionen 2012 - Gulddivisionen 2011 - Guldfinaler - Tidigare Vinnare av
 Gulddivisionen  - försök 2
  3-12 åriga      1.640 meter  auto       Purse: 200 000 SEK
 
1. Oracle Erik Adielsson 1:13,4 41
2. Rakas Per Lennartsson 1:13,6 20
3. Timetosaygoodbye Torbjörn Jansson 1:13,7 123
4. Yellow Eden Örjan Kihlström 1:14,0 36
5. Clear Sign Åke Svanstedt 1:14,0 143
6. Persos Seaman Björn Goop 1:14,0 488
7. Putte Topline Jan Norberg 1:14,1 445
8. Insect Face Per Linderoth 1:14,2 2256
9. Reven d´Amour Fredrik B Larsson 1:14,2 257
- Excallibur Henrik Svensson d. r. 679
- Frillan Filiokus - -Struken -
- You Bet Hornline - -Struken -
Övriga V75 lopp HÄR
  Oracle starkast i Ådalspriset

Oracle starkast i Ådalspriset
Fjolårets elitloppstrea Rakas fick fuska bort ett varv i ledningen.
Det hjälpte inte.
Oracle var bara bäst när han genom en imponerande slutrunda mosade Rakas den tunga vägen.
- När man väl har lagt i femman är det ingen idé att växla ner, så jag lät honom lufsa på, förklarade segerkusken Erik Adielsson taktikvalet.

Rakas var spelad till stor favorit i Ådalspriset på Dannero och hans anhängares mungipor pekade skarpt uppåt efter ett varv, då klockorna visade i sammanhanget löjligt långsamma 1.16.
Men kort senare kom Oracle upp utvändigt och då blev det åka av.
Rakas såg fortfarande kaxig ut i slutsvängen men in på upploppet gav Oracles hårda massage utdelning och den senare gick förbi till säker seger.
- Det klart att det inte var positivt att Rakas fick inleda så långsamt, dessutom satt vi en bit bak, men när jag valde att köra till ville jag inte sätta mig och glänsa där framme och Oracle var starkare än de andra, kommenterade Adielsson den Stefan Melander-tränade hästen.
Per Lennartsson var naturligtvis inte nöjd med Rakas insats.
- Han kändes fräsch och fin och normalt ska han vinna det där loppet, så är det bara. Men direkt när jag släppte iväg 300 kvar blev det tomt i tömmarna utan att han ökade farten som jag hade önskat mig. Det är möjligt att han ska gå i ryggar en stund och få upp lite självförtroende igen för jag tror inte att det är något fel på hästen.

Skräll när favoriten missade ledningen
Rakas var inte den enda storfavoriten som brände. Det gjorde även omgångens största favorit Calvados Crane. Han kunde inte försvara ledningen från sitt innerspår och därefter såg han aldrig dagens ljus utan gick i mål som fastlåst sexa.
- Han bet inte i direkt när bilen släppte fältet och då tappade han en halv längd. Det räckte för att vi inte skulle kunna försvara ledningen, sa körande Peter Eriksson.
Med favoriten bortdribblad var det upplagt för skräll och den stod Marcus Lindgren-tränade Tion Medon Sisu för. Från tredje par utvändigt via fjärdespår i sista sväng spurtade han förbi motståndet på spänstiga ben.

Parkin överlägsen från "fel" position
Parkin hade ett bra fjolår med fem segrar på tio starter och mycket talar för att han nu går en ännu bättre säsong till mötes. I årsdebuten för 16 dagar sedan vann han direkt och nu var det dags igen. Han kunde inte försvara sitt innerspår den första biten men Henrik Svensson hittade ut direkt och efter 500 meter satt ekipaget i ledningen. Därifrån sprintade Parkin undan till överlägsen seger. Marginalen ner till tvåan skrevs till åtta längder, trots att ledningen enligt Svensson inte är att föredra.
- Han är inte som bäst i ledningen. I dag var han överlägsen men skulle jag få köra honom i ryggar mot riktigt hårt motstånd tror jag att han klarar sig där också. Han är helt enorm den här hästen!

Första tränarsegern för Linderoth
Per Linderoth tog årets första kuskseger på V75 för två veckor sedan. Nu var det dags för årets första V75-seger som tränare. Men triumfen satt långt inne. Giacometti tillhörde de mer betrodda hästarna i loppet men han sågs egentligen inte med segerchans någon gång under loppet. Inte före upploppet vill säga. Då fick han fart på hovarna och via en rapp avslutning skar han mållinjen som tvåa...
Segern fick han efter att målettan Sweeping Candy diskats för trängning.
- Det är ju synd att man får segern lite på någon annans bekostnad men jag är glad för min skull och hästen har gjort det jättebra på slutet, sa Linderoth.

Missar elitloppshelgen
Åke Svanstedt, som körde Sweeping Candy, dömdes för trängningen till 2 000 kronor i böter samt avstängning 26-28 maj. Det vill säga elitloppshelgen.
- Min uppfattning är att hästen utvändigt bröt ut och det ser man också på filmen. Men domarna tyckte inte det så det här blev en dyr lördag. Jag ska väl starta 30-35 hästar på Solvalla under elitloppshelgen men där får jag inte köra nu.

Flex tog in 80 meter
I kallblodsloppet Svensk travsports Guldtäcke plockade Tommy S Larssons Flex in 80 meters tillägg tillsammans med Jan-Olov Åberg. Ut på slutrundan såg avståndet fram till täten ointagligt ut men Flex fartresurser stod i en klass för sig.
- Han matchar inte de allra bästa i kallblodseliten men han är snäppet under. Och han är ung så han kanske kan matcha dem längre fram, sa Åberg.
Övriga V75-avdelningar gick till Svante Båths Drillbit Ås (Ulf Ohlsson) och Anders Stenmans Made At Home (Jan Norberg).
Sju rätt på V75 betalade 34 328 kronor.
Under söndagen finns chans till nya V75-vinster. Då avgörs en extrainsatt omgång i Oslo med anledning av storloppet Oslo Grand Prix.

Video:

   
Presentation på några av dom största stolinjerna: Jessie Pepper (100) Minnehaha (1200) Maggie H (400) Medio
(5000) Isotta (6000) Skip (7990) Nell (8000) Nannie Etticoat (8600)

<TILLBAKA TILL HUVUDSIDAN WorldclassTrotting.com webmaster E-mail