Tidigare vinnare av Copenhagen Cup -  Nu Pagadi på löpningsrekord -
     
  13/06/2010 - COPENHAGEN CUP - CHARLOTTENLUND - 2.011m  
                   
 

Rank

Points

Horse

Country

Sire - Dam

Driver

Reduc. Time

Price Money

 
  5 5 Nu Pagadi DE Love You - Noblesse Oblige Erik Adielsson 1.11,7  €  
  7 3 Spring Erom SE Gentle Star - Springflickan Björn Goop 1.12,0  €  
  4 2 Classic Grand Cru DK Supergill - Starlet's Victory Steen Juul 1.12,1  €  
  8 1 Private Love FR Goetmals Wood - Amour d'Aunou Johnny Takter 1.12,3  €  
  6   Go On Pale SE Pale Amber - Go On Fighting Jörgen Sjunnesson 1.12,6  €  
  2   Neo Holmsminde DK Valley Sentry - Devil's Lady Thomas Uhrberg 1.12,8  €  
  3   Noras Bean SE Super Arnie - Easy Bean Stefan Söderkvist 1.12,8  €  
  1   Lavec Kronos SE Enjoy Lavec - Dame Lavec Lutfi Kolgjini dg  €  
  9   Iulius del Ronco IT Viking Kronos - Cynthia Del Ronco Roberto Andreghetti dg8  €  
  10   Iceland SE Scarlet Knight - Grandezza Ri Örjan Kihlström Struken  €  
  Tillbaka

Nu Pagadi på löpningsrekord

Nu Pagadi vann Copenhagen Cup utan problem efter att tidigt ha övertagit ledningen.
Segertiden: nya löpningsrekordet 1.11,7a/2.011 meter.


Förmodade spetskandidaten Lavec Kronos galopperade från innerspår redan innan startbilen släppte iväg fältet och var borta direkt. Från spår åtta bakom bilen blixtrade Private Love till ledningen in i första sväng för Johnny Takter, samtidigt som Erik Adielsson tog det en relativt lugn start med storfavoriten Nu Pagadi.

Via tredjespår en bit i första sväng avancerade Nu Pagadi och fick utan strid överta ledningen från Private Love efter ett halvvarv och fick sedan bestämma tempot efter behag. Första 500 meterna travades i 1.14-tempo och den inledande kilometern avverkades i 1.15-fart.

På slutrundan lade Spring Erom, som tagit sig fram utvändigt om ledaren hård press på densamme, men Nu Pagadi hade inga som helst problem att freda sig. Via ett rasande snabbt slutvarv - i 1.09-fart - klev den tyskfödde fuxen på upploppet undan till klar seger på lysande 1.11,7a/2.011 meter, vilket innebär nytt löpningsrekord i Copenhagen Cup. Den tidigare bästanoteringen innehades av Kool du Caux, som vann 2007 års upplaga på 1.12,0.

- Hästen var fantastiskt fin, lika fin som vanligt. Med facit i hand hade han haft det lite för lätt innan Elitloppet och håller bättre form nu. Jag tror att Nu Pagadi hade lite krafter kvar idag. Hästen är inte så hårt tagen och jag tror att det finns fortsatt utveckling i honom. Han är en av de bästa hästar jag har tränat, kommenterade tränaren Stig H Johansson segern.

Enligt kusken Erik Adielsson spekulerades det bland kuskarna i loppets inledning i om det skulle ha blåsts omstart.
- Flera diskuterade om det var omstart i första sväng, jag vet inte varför och såg inga lampor. När Johnny (Takter, bakom Private Love) kom till ledningen trodde jag att vi skulle få överta. Nu Pagadi har gått framåt mycket av Elitloppet och fick idag visa hur bra han är, kommenterade Erik Adielsson.

Spring Erom höll starkt till andraplatsen medan Classic Grand Cru tog hand om bronspengen efter en resa mestadels i tredje inner. Private Love räckte från rygg ledaren bara till fjärdeplatsen, medan Go On Pale gnetade till sig sista prispengen som femma från tredje ytter.