Tillbaka
Arvet
Idag minns Dan Patch som en kändis på sin tid. Saker som bär hans bild eller namn har blivit dyra samlarobjekt. Ändå är det påtagligt lite som finns kvar av Dan Patch- hästen . platsen för hans grav är okänd gården Marion Savage byggde för honom och hans stallkamrater är ett öde fält bredvid en motorväg. Många av banorna som Dan Patch tävlade på är försvunna sedan länge. Men namnet Dan Patch lever än idag. Tex:

1949, The Great Dan Patch skådespelare Dennis O'Keefe och Gail Russell kom ut. Filmen var inte riktigt en biografi, utan en påhittad historia som återspeglade lite ur Dan Patchs liv.

Varje år har Oxford Indiana "Dan Patch Dagar" för att hylla hans liv och karriär.

Det årliga priset för den bästa körhästen som ges ut av United States Harness Writers Association har kallats Dan Patch Priset.

Inom Viking Council i Minnesotas pojkscoutkår, finns det ett område som kallas Dan Patch District och som inkluderar Savages gård.

Hoosier Park i Indiana, staten där Dan Patch föddes, håller årligen Dan Patch Invitational för de bästa äldre passgångarna i landet. Banan ligger på Dan Patch Drive.


The Minnesota 4-H Horse Association's finaste pris är döpt efter Dan Patch.

The Indiana House of Representatives döpte den 20 februari 1998 om en väg till Dan Patch Highway.

I sportens historia är det få hästar som kan jämföra sig med det kvarstående arvet från Dan Patch.