2013-11-29  
”Funnit oss till rätta och kommit in i vardagen...”
FLORIDA
I lördags var jag på nyinvigningen av Meadowlands där man har byggt nya läktare och vänt på hela banan.
Det var otroligt fräscht och fint.
Vi fick köa i en halvtimme för att komma in och det var över 15 000 personer på plats.

 
För de som inte vet så ligger Meadowlands travbana strax utanför New York. När det är högsäsong så tävlar banan två gånger i veckan och det är höga prispengar både för unghästar men även för äldre travare.

I fjol tog en man som heter Jeff Gural över banan och han äger och styr numera verksamheten. Han gör jättemycket för sporten och är nytänkande och väldigt framåt med att hitta på nya saker. Han har betytt mycket för den positiva utvecklingen som har varit.

I lördags var vi inbjudna för att titta på det ”Nya Meadowlands” då det var nyinvigning av travbanan som har varit stängd i flera månader under ombyggnaden. Det här var första tävlingsdagen och man har vänt på allting och flyttat målet som numera är där bortre långsidan var tidigare. Där har det även byggts en ny anläggning med en imponerande läktare i tre våningar som har placerats på ”andra sidan”.

Chans att bli dollarmiljonär

Det var fint som sjutton och otroligt fräscht och bra. Det var byggt för en lite yngre generation med en stor sportbar med jättelika tv-skärmar där det visades fotboll, hockey och trav från andra banor samtidigt. Det var även byggt en nattklubb runtomkring sportbaren.

Så där satt det mycket folk och kollade på olika sporter samtidigt som de spelade och åt mat. Det såg väldigt trevligt ut.

Det var jättemycket publik på Meadowlands och vi fick köa i en halvtimme innan vi kom in. Banan hade annonserat och marknadsfört det mycket och det var många som var nyfikna för att se hur den nya banan såg ut. Jeff Gural hade även gått ut och lovat en miljon dollar till den som kunde pricka in samtliga vinnare i alla 13 lopp som kördes.

Det var ingen som lyckades med det, men chansen fanns i alla fall att kunna bli dollarmiljonär.

Anläggningen med läktaren och restaurangen är kanonfin och väl utnyttjad i tre våningar. Det finns privata hästägareloger och företagsloger. På somrarna kan man även att utnyttja fjärde våningen, uppe på taket, där de kommer att ha en bar och grillning med en trevlig utsikt över Manhattan i bakgrunden.

Full fart på gården

Det var kul att se och samtidigt var det  några bra lopp också. Det största travloppet vanns av Wishing Stone, som jag tidigare hade i träning.

Man kör en serie för äldre hästar med 166 000 kronor i förstapris i försöken och 1,5 miljoner kronor till vinnaren i finalen.

Nu är vi tillbaka i Florida och det är full fart på gården i Vero Beach. Nu tränar vi unghästarna för fullt och det blir träning i ett halvår till inan vi i slutet av april flyttar norrut mot New York-området. Tävlingssäsongen drar igång i maj och sedan är det intensivt i ett halvår.

Vi har många otroligt fina och välutvecklade ettåringar, totalt 41 stycken, så det känns spännande. Och något travlopp kommer jag inte att köra på ett halvår men det är inget jag saknar än så länge.

Nu är det nytt liv med nya rutiner som gäller och man är helt inställd på det här.

Jag och familjen trivs bra, har funnit oss till rätta och kommit in i vardagen. Det känns bara kul.

Åke Svanstedt

Tillbaka