2007-10-17   11:23
Passionate Kemp till Stig H
STOCKHOLM
Finlands bästa travare, Passionate Kemp, är på väg från Italien till Norden och hennes nye tränare blir Stig H Johansson.

Passionate Kemp, på bilden med Jorma Kontio i sulkyn, har lämnat Finland för Sverige och finns från och med onsdagen i Stig H Johanssons vård. Foto: Lars Jakobsson.
- Passionate Kemps tidigare tränare Markku Nieminen har under onsdagsförmiddagen på sin hemsida gått ut med information om att hans mest kända adept, Passionate Kemp, är på väg att flyttas till Stig H Johansson.

Den smått sensationella nyheten bekräftas både av Stig H och hans försteman Reijo Liljendahl:

- Passionate Kemp kommer med transport från Italien till Stora Alby i dag på eftermiddagen.

6-åriga Passionate Kemp (Lindy Lane - Sonata Lobell) räknas i dag som ett av Europas bästa travston. Hon har hittills travat in 1 445 678 euro eller 13 102 613 kronor. Hon ägs av Talli Hietsut, stallpesudonym för familjen Hietakangas i Seinäjoki i finska Österbotten.

I år har stoet haft problem med skador. I början av augusti gjorde hon comeback med seger hemma i Finland. I det efterföljande finska mästerskapet blev hon dock som jättefavorit bara tvåa, slagen av Silver Quattro.

Därefter har hon varit en sväng till Italien, men misslyckades i ett storlopp i Rom. En veterinärundersökning efteråt visade att hon led av en "varning" på ett gaffelband.

- Passionate Kemp är inte helt kurant för dagen. Hon behöver en tids vila och jag kan inte tänka mig att hon kommer att debutera i vår regi den här säsongen, säger Reijo Liljendahl.

På sin hemsida konstaterar Markku Nieminen enligt Travronden att förlusten av Passionate Kemp är "ett stort bakslag för vårt stall".
Reijo Liljendahl

Tillbaka