2013-04-18  
Increased Workload obesegrad 2013
STOCKHOLM
Increased Workload är obesegrad 2013.
På torsdagen vann Stefan Melanders fina fyraåring ett högklassigt Breeders' Crown-lopp.
- Han var jättefin. Det kändes som att det var väldigt mycket krafter kvar, sa Stefan Melander som även berättade att man nu siktar mot Kungapokalen.

 
Örebrotravet hade kryddat sina V65-tävlingar med fyra fina Breeders' Crown-lopp på torsdagskvällen och höjdpunkten var V65-6 som bjöd på ett härligt startfält med fyraåriga hingstar/valacker.
Stefan Melander var offensiv bakom Increased Workload och tog tidigt hand om taktpinnen. Väl i spets såg fjolårets kriteriefyra helläcker ut och vann säkert före en positiv Claes Boko, som vann kampen om andrapriset med norske gästen Thai Broadway. Det var andra årssegern på två starter för Increased Workload, som verkligen ser ut att ha övervintrat på bästa sätt.
- Jag tror att han har utvecklats över vintern, han var väldigt valpig, och är lite valpig nu också, springer och bryter i svängarna och tittar på lite saker, men det är en väldigt fin häst.
Jag hoppas att han är anmäld till Kungapokalen. Det är väl meningen att han ska gå där, sa Stefan Melander.

Dubbel för Svensson
En annan häst som imponerade var Moving On som dominerade BC-loppet för fyraåriga ston från start till mål från ledningen. Det var tredje segern på tre starter i år för Claes Svenssons talangfulla sto. Claes Svensson blev dubbelsegrare inom V65-spelet efter spetsvinst även bakom favoriten Peignoir i ett försök i Diamanstoet.
I BC-loppet för treåriga ston gick segern till Ari-Pekka Pakkanen-tränade Right Of Way, som tog karriärens tredje seger i femte starten. Erik Adielsson satt i sulkyn och han anföll från tredje utvändigt genom slutsvängen och From Above-dottern visade fin inställning när hon kämpade sig förbi ledaren Unique Julia.

Milton Zet löpglad
BC-loppet för treåriga hingstar/valacker blev dramatisk då ledaren och favoriten Re Doc plötsligt galopperade med klart grepp om loppet i ledningen 300 kvar. Därmed blev det en duell mellan G.G.'s Magic Dream och Dollar Boko medan övriga var akterseglade och långt efter. Sista biten visade Dollar Boko klassen och satt dit skallen trots att han travade utvändigt utan draghjälp. Hans-Owe Sundberg skötte tömmarna bakom Lutfi Kolgjis välstammade talang, som är en son till Ready Cash och Sue Boko, och därmed halvbror med Amaru Boko.
- En jättefin häst som tyckte det var kul. Redan 150 kvar kände jag att han skulle ta sig förbi och det fanns krafter kvar, sa Hans-Owe Sundberg.
V65-omgången bjöd även på en imponerande spetsseger från Daniel Redéns formstall och nioårige Milton Zet såg minst sagt löpglad ut i händerna på kusken Johan Untersteiner när han vann på 1.12,1/1640 meter, autostart.