2012-08-11   
Oscarsson tar nya tag efter USA-triumfen
STOCKHOLM
En och en halv vecka efter segern i världens största tvååringslopp är det på onsdag dags igen för Jim Oscarssons guldklimp Aperfectyankee borta i USA.
- Han är härlig. Provade honom i ett lättare jobb i veckan och då bara lyfte han svansen i vädret och stack. Han är fortsatt på topp.

Aperceftyankee vinner Peter Haughton


Jim Oscarsson efter storsegern i Peter Haughton Memorial med Aperfectyankee. Foto av Stefan Melander/www.stalltz.se
Loppet som gäller på onsdag för den tvåårige hingsten Aperfectyankee är ett försök i Pennsylvania Sire Stakes på banan Pocono Downs.
Distansen är 1 609 meter som det brukar vara i de här loppen och förstapriset runt 380 000 kronor.
Jim Oscarssons springare lottades till ett innerspår.
- Alla lopp är viktiga men det här kanske inte är det viktigaste ändå. Om allt är bra efter den här starten siktar vi på tre lopp i Kanada i slutet av augusti och framåt, varav ett lopp är försök och final, säger utvandraren Jim Oscarsson som flyttade från Eskilstuna till New Jersey i Florida i höstas och köpte hästar på auktion.

Kör själv
Flytten var ett test för att se hur det skulle gå med tio tvååringar den första säsongen. Det blev utdelning direkt i förra veckan. Segern i världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial var värd cirka 1,3 miljoner kronor.
Jim Oscarsson körde dessutom själv. Något han tänker fortsätta med.
- Det här är så klart det överlägset största jag varit med om. Jag är väldigt stolt över det här.

"En jäkla häst"
Hästen, inköpt för cirka 380 000 kronor, är också något alldeles extra om man får tro tränaren.
- Det är en jäkla häst och det är något jag har känt hela tiden. Han kommer att klara sig var han än åker och vilka lopp han än startar i. Han är anmäld till Hambletonian nästa år (en av världens största löpningar) och det är klart att han ska vara med där om allt är okej. Äger ju hästen själv och det var ett jävla hallå med en massa folk som ville köpa honom innan Peter Haughton, men vi säljer inte.

Mikael Wikner

Tillbaka