2012-05-27  
Frick hyllade Hallsta Lotus
STOCKHOLM
Elitkampen blev en väntad triumf av världens bästa kallblod. I vinnarcirkeln hyllades Hallsta Lotus av travlegendaren Jim Frick som fått ge sitt namn till kallblodens eget elitlopp.

Hallsta Lotus vinner Elitkampen på 19,9a


Hallsta Lotus i vinnarcirkeln med kusken Ulf Ohlsson och Tränaren Jan-Olov Persson och Jim Frick.
"Jim Frick lopp - Elitkampen" inleddes med en defilering av travsportens tre hedersambassadörer Stig H Johansson, Jim Frick och hästen Järvsöfaks.
Trion möttes av dagens varmaste och mest känslosamma ovation från den stora Solvallapubliken.
Jim Frick skadades allvarligt för ett par år sedan i ett lopp på Solvalla, men har nu kämpat sig tillbaka till livet. Han fick även chansen att skicka en hälsningen till publiken.
- Ni ska spela och ha det bra bara.

Obsegrad i år
I själva loppet fick Hallsta Lotus inledningsvis en ganska tuff väg fram till andra utvändigt som förvandlades till positionen utvändigt ledaren när Stamping övertog kommandot av tidiga ledaren Bork Odin.
Ulf Ohlsson såg dock oförskämt nöjd ut bakom Hallsta Lotus och hästen kopplade enkelt greppet på upploppet och gick undan vad som behövdes sista biten.
Segertiden blev utmärkta 1.19,9 över distansen 1 609 meter, autostart och den tolvårige hingsten är fortsatt obesegrad den här säsongen.
- Han är bra hästen, men jobbet ska göras också. Det går bra nu, konstaterade Ulf Ohlsson.
Det var andra segern i Elitkampen för Hallsta Lotus som dock har en bit kvar upp till pappa Järvsöfaks, som vunnit loppet fem gånger.
- Även om jag kört "Faksen" i fem elitkampssegrar, det har ju varit riktiga höjdare, men det här också och med den här publiken...det blir bättre för varje år, kommenterade Hallsta Lotus tränare Jan-Olov Persson.