2009-08-07  21:43
Sveriges hopp i Hambletonian
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY
Det är dags för världens största treåringslopp i New York.
Och det kan bli svensk seger.
Jonas Czernysons duo Symphonic Hanover och Hot Shot Blue Chip ska ge jättefavoriten Muscle Hill en match i Hambletonian.
- Allt kan hända och vi får hoppas på lite tur, säger den amerikastationerade travtränaren.

Symphonic Hanover är det stora svenskhoppet i årets Hambletonian-final. Foto: Claes Kärrstrand
Jonas Czernyson har tidigare arbetat för Per Eriksson, som tillbringade många år i USA och där tränade fram inte mindre än tre Hambletonianvinnare (Prakas -85, Giant Victory -91 och Alf Palema -92). Eriksson är sedan några år tillbaka i Sverige men han har trots det chansen att vinna Hambletonian en fjärde gång. Han är nämligen delägare i Symphonic Hanover.
- Det är skoj att ha Pelle som hästägare. Han har varit med i Hambot förut och vunnit flera gånger så man kan fråga honom under vägen om man behöver lite hjälp, säger Czernyson med ett leende.
Symphonic Hanover vann sitt försök och av Czernysons hästar är det honom det pratas mest om inför lördagens Hambetonian. Men tränaren själv håller Hot Shot Blue Chip som lika bra.
- Jag tycker att mina hästar är rätt så jämlika. Hot Shot gick en bra tid som tvåa i försöket trots utvändig resa nästan hela loppet och Symphonic Hanover vann sitt försök på bra sätt, så de känns rätt så jämna. Båda har tagit loppen bra och tränat bra i veckan. Jag tycker att det ser rätt så bra ut.
Kan de utmana dunderfavoriten Muscle Hill?
- Det kommer väl bli svårt men allt kan hände och vi får hoppas på lite tur.

Ola Johansson


Tillbaka