2009-02-08  16:29
Fransk veteran till Stig H
STOCKHOLM
Finske storhästägaren Reima Kuisla har från Frankrike köpt 10-årige Ladakh Jiel, som kommer attt placeras i Stig H Johanssons träning

Foto: STALLTZ.SE
Ldakh Jiel (Derby du Gite - Tokelia d'Alsace) var så sent som för två veckor sedan en av deltagarna i Prix d'Amerique. Han blev där, tränad av Jean Luc Dersoir och körd av Pierre Vercruysse, sjua på 1.13,2/2700 m efter en invändig löpning och god spurt i vida spår.

Även för två år sedan var Ladakh Jiel med i Prix d'Amerique, men då slutade han oplacerad. Hans största merit i elitsammanhang är en andraplats bakom Niky i Prix de Belgique 2007.

För någon vecka sedan köpte Reima Kuisla hingsten och det är bestämt att träningen av den snart 8-faldige miljonären inom kort ska manageras i Sverige av Stig H Johansson. Tidigare har Kuisla haft topphästar som Etain Royal och Plantagenet på Stora Alby. Den senare har för övrigt nyligen återvänt till stallet efter en tids konvalescens.

Stig H:
- Meningen var att jag skulle åka ned till Frankrike och provköra Ladakh Jiel i går, lördag. Av olika skäl blev det inte så. Hästen ska närmast göra ett par starter till i Frankrike. Han är anmäld till Prix de Paris nästa helg och sedan är ytterligare ett lopp inplanerat. Under den tiden finns Ladakh Jiel hos Jean Lou Peupion säger Stig H på sin hemsida.

Om någon månad är det tänkt att Ladakh Jiel ska transporteras till Stora Alby.

- Med de respektabla meriter han har blir det förstås intressant att prova honom. Men någon större utveckling kan man inte förvänta sig att det ska finnas i en 10-åring, konstaterar Johansson
"Web"

Tillbaka