2008-05-02  11:52
Pierce till Elitloppet?
STOCKHOLM
Elitloppsaktuelle Enough Talk, som i natt startar i Su Mac Lad-finalen som favorit, blir en allt hetare Elitloppskandidat. Sverigeresan är redan planerad och Ron Pierce är förstavalet som kusk.

Enough Talk vid vinsten i Classic Trot den 7 april i år på nytt värlsrekord.


Ron Pierce vinner med Mr Muscleman Titan Cup pref den 22 juni 2007. 
Enough Talks tränare Peter Kleinmann uttalar sig i en artikel i Theharnessedge.com mycket positivt angående en eventuell Elitloppsresa. Allt hänger på hur det går i loppet i natt.
- Vi kommer att få en inbjudan om hästen går bra i det här loppet så det blir verkligen spännande, säger Kleinhans.

I år går inga direktflyg från New Jersey till Stockholm utan de amerikanska hästarna måste mellanlanda i Amsterdam, vilket sänker entusiasmen något hos amerikanarna.
- Men för mig är det så stort att representera USA framför 50.000 människor. Och vad är poängen med att vara i den här branschen om man inte kan uppleva något sådant, säger Kleinhans som år 2002 överlevde en allvarlig bilolycka och därefter säger sig att fått nytt perspektiv på livet.

Den 14 maj går "Elitloppsplanet". Om Solvllas sportchef Mattias Stenbys får som han vill står både Enough Talk och San Remo Kosmos på det.

I nattens löpning kör George Brennan, men han har redan tackat nej till en eventuell Elitlopps resa. Därför har Peter Kleinhans ordnat med en förstehandsreserv; Ron Pierce. Samme kusk som förra året slutade tvåa i Elitloppsfinalen med Mr Muscleman.
- Kan inte Ron följa med kommer jag att köra hästen själv, fastslår Kleinhans

Tillbaka