Tillbaka

Super Light fyra i Prix de Paris

 2007-02-18 17:55

STOCKHOLM
 
Super Light blev fyra i styrkeprovet Prix de Paris.
Han fick en fin resa men var chanslös mot vinnande Jardy.
- Hästen är inte riktigt som bäst för dagen, säger Jörgen Westholm.

 
 Prix de Paris avgjordes över två varv, 4125 meter, på Vincennes-banan.
Jörgen Westholm prickade starten och tog ledningen direkt med Super Light. Han släppte omgående och fick efterhand fjärde par invändigt. Westholm avancerade dock återigen mot ledningen, varpå han direkt släppte till Jardy som återtog kommandot dryga varvet kvar.
- Det var knappt styrfart i loppet och jag kände mig tvungen att göra någonting. Favoriten satt i ledningen med nästfavoriten utvändigt. Sitter jag då kvar i fjärde par invändigt får vi aldrig någon lucka, resonerar Jörgen Westholm.
 
Jardy vinner Prix de Paris för tredje året i rad. Världens största lopp över 4125 meter gav 175.000 i förstapris. Super Light blev fyra i mål för Jörgen Westholm, knappt slagen om tredjepriset.
Foto: Gerard Forni.

En felmanöver i sista sväng
I sista kurvan lämnade han ryggen på Jardy och gick ut i andraspår. Super Light attackerade in på upploppet men kunde inte ta så mycket i den snabba avslutningen. Jardy vann säkert tillsammans med Jean-Michel Bazire på tiden 1.14,6. Förstapriset var 175.000 euro och det här var Jardys tredje raka seger i det franska storloppet. Tvåa blev Notre Haufor medan Super Light blev målfotoslagen om tredjeplatsen. Trea blev Niky på tiden 1.14,8, och samma tid noterade Westholms häst. Super Light fick 21.000 euro för fjärdeplatsen.
- Det är inte så dåligt att bli fyra i Prix de Paris, men Super Light är inte som bäst för dagen. Han låg för högt puls efter loppet för att jag ska vara helt nöjd.
- Man kan också säga att jag gjorde en bra och en dålig manöver i loppet. Sitter jag kvar i rygg på ledaren i sista kurvan är vi trea i mål. Men så är det, man är sugen att prova då det är stora pengar på spel. Loppet blev också för ryckigt kört för att passa Super Light.

Vad händer nu med Super Light?
- Jag vet inte riktigt. Vi får avvakta och se hur formen är på hästen. Det är möjligt att det blir någon start till i Frankrike men annars siktar vi på kvalen till Olympiatravet, säger Westholm.

Lass Drop långt efter
Sämre gick det för den andra svensktränade hästen Lass Drop. Han fick ett lopp i tredje par invändigt men var mycket trött på ett tidigt stadium för Dominik Locqueneux.Michael Carlsson